Meyve terapisi ve faydaları



Fruktoterapi, vücudumuzun Kredi hesaplama sağlığını iyileştirmek için meyve ve sebze tüketimini savunan doğal bir tedavidir.
Meyve terapisi nedir?
Meyve terapisi, meyve ve sebzelerin terapötik özelliklerini kullanan doğal bir tedavidir.
Bu terapi, dünyanın dört bir yanındaki "en çok satanlar" haline gelen, meyve ve sebzelerin terapötik güçlerine adanmış bir dizi kitap yazan Dr. Albert Ronald Morales'in adını almıştır.
Neye dayanıyor?
Vitaminler, mineraller, antioksidanlar, enzimler ve diğer birçok temel besin maddesi, meyve ve sebzelerin içindedir. Meyve terapisi, özelliklerini insan sağlığının yararına kullanmasını amaçlar.
Sunduğumuz birçok faydaya rağmen, meyve tüketirken dikkatli olmalıyız. Meyveler, bir kez yutulduğunda, kan dolaşımına geçer ve eğer ılımlı olarak tüketmezsek, glikoz seviyelerini ayrıştıran çok şeker içerir.
Doğru şekilde tüketmek ve bedeni riske atmadan, özelliklerini bilmeli ve bazı tüketim kurallarına uymalıyız.
Bize nasıl yardım edebilirsin?
Meyve terapisi sağlığımız için birçok avantaj sunar çünkü meyveler vitaminler, antioksidanlar, mineraller, eser elementler ve fotokimyasallar açısından zengindir. Çalışmalar, hastalıkların düşük insidansı ve yüksek meyve tüketimi arasında yüksek bir korelasyon olduğunu göstermiştir.
Meyve ve sebzelerin bazı faydaları şunlardır:
Vücudumuzun savunmasını güçlendir ve onu detoksifiye et.
Yüksek lif içeriği bağırsakların temiz Kredi hesaplama kalmasını sağlar, böylece kolon kanseri gibi hastalıkların önlenmesi sağlanır.
Depuratif. Yüksek su içeriği sayesinde toksinlerin ortadan kaldırılmasını desteklemektedir.
Ürik asitin ortadan kaldırılmasını tercih ederler.
Bağırsak geçişini iyileştirir, lif alımı sayesinde kabızlığı önler.
Yaşlanmayı geciktirir.
Kanserin ortaya çıkmasını önlerler.
Karaciğer ve böbreklerin fonksiyonlarını geliştirirler.
Meyve ne zaman ve nasıl yenir?
Gördüğümüz gibi, meyvenin uygun şekilde alınması şartıyla sayısız sağlık yararı vardır. Küçüklüğümüzden beri, meyveyi tatlı olarak görmeye alışığız, başka bir şey yedikten sonra mutlaka almamız gereken bir şey olarak, ama bu doğru mu? Hayır.
Meyveler, bir kez yutulduğunda, midede uzun bir sindirim sürecine sahip değildir, fakat (yaklaşık olarak 30 dakika) hızlı bir şekilde bağırsaklarına geçerler ve organizmaları tüm besinlerini emebilir. Bu hızlı sindirim nedeniyle meyveyi diğer gıdalarla birleştirmememiz gerekiyor.
Meyve aç karnına alınmalıdır. Mide sindiriminde daha uzun kalmak zorunda olan diğer gıdalarla kombine edildiğinde, meyve bağırsaktan doğrudan geçebilir, ancak yediğimiz gıdaların geri kalanı bunu önler. Bir araya getirildiğinde, tüm yiyecekler çürüyor, fermente ediliyor ve asitlendiriliyor.
Bu nedenle ne yapmalıyız? Başlangıç ​​olarak, Kredi hesaplama daha önce de söylediğimiz gibi, meyveyi aç karnına almalıyız. Bir önceki yediklerimizi sindirdiğimiz sürece istediğimiz tüm meyveyi yiyebiliriz (2-3 saat) ve meyveyi sindirene kadar (30-45 dak.) Başka bir şey yememeliyiz.
Meyvecilik söz konusu olduğunda bir başka değerlendirme de taze ve çiğ olması gerektiğidir. Meyve işlendiğinde ve / veya pişirildiyse, vücudumuz herhangi bir fayda sağlayamaz ve sadece sindirim sırasında bize bir enerji harcar.
Fruktoterapinin kökeni ve tarihi
İyileştirici veya terapötik amaçlar için meyvelerin kullanımı yeni değildir; Antik Yunan'da Hipokratlar, "yemeğinizin sizin ilacınız olsun" dedi ve büyük antioksidan güçleri içi zaten nar suyunu kullandı.
Bununla birlikte, meyve terapisi terimi 1998 yılında, Albert Ronald adlı kitabını yayınladı: kitabını hayata geçiren 105 meyve olan Frutoterapia. Morales'in kitabı bir satış lideri oldu. Kitapta meyveler besin maddelerine göre sınıflandırılmış, böylece hastalıkların tedavisi için bir reçete envanteri düzenlenmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lateral fleksiyon nedir?

Radyokarpal Eklem Nedir?

Lateral Geniculate Nucleus nedir?