Meyve terapisi ve faydaları
Fruktoterapi, vücudumuzun Kredi hesaplama
sağlığını
iyileştirmek için meyve ve sebze tüketimini savunan doğal bir tedavidir.
Meyve terapisi nedir?
Meyve terapisi, meyve ve
sebzelerin terapötik özelliklerini kullanan doğal bir tedavidir.
Bu terapi, dünyanın dört bir
yanındaki "en çok satanlar" haline gelen, meyve ve sebzelerin
terapötik güçlerine adanmış bir dizi kitap yazan Dr. Albert Ronald Morales'in
adını almıştır.
Neye dayanıyor?
Vitaminler, mineraller,
antioksidanlar, enzimler ve diğer birçok temel besin maddesi, meyve ve
sebzelerin içindedir. Meyve terapisi, özelliklerini insan sağlığının yararına
kullanmasını amaçlar.
Sunduğumuz birçok faydaya
rağmen, meyve tüketirken dikkatli olmalıyız. Meyveler, bir kez yutulduğunda,
kan dolaşımına geçer ve eğer ılımlı olarak tüketmezsek, glikoz seviyelerini
ayrıştıran çok şeker içerir.
Doğru şekilde tüketmek ve
bedeni riske atmadan, özelliklerini bilmeli ve bazı tüketim kurallarına
uymalıyız.
Bize nasıl yardım
edebilirsin?
Meyve terapisi sağlığımız
için birçok avantaj sunar çünkü meyveler vitaminler, antioksidanlar,
mineraller, eser elementler ve fotokimyasallar açısından zengindir. Çalışmalar,
hastalıkların düşük insidansı ve yüksek meyve tüketimi arasında yüksek bir
korelasyon olduğunu göstermiştir.
Meyve ve sebzelerin bazı
faydaları şunlardır:
Vücudumuzun savunmasını
güçlendir ve onu detoksifiye et.
Yüksek lif içeriği
bağırsakların temiz Kredi hesaplama
kalmasını
sağlar, böylece kolon kanseri gibi hastalıkların önlenmesi sağlanır.
Depuratif. Yüksek su içeriği
sayesinde toksinlerin ortadan kaldırılmasını desteklemektedir.
Ürik asitin ortadan
kaldırılmasını tercih ederler.
Bağırsak geçişini
iyileştirir, lif alımı sayesinde kabızlığı önler.
Yaşlanmayı geciktirir.
Kanserin ortaya çıkmasını
önlerler.
Karaciğer ve böbreklerin
fonksiyonlarını geliştirirler.
Meyve ne zaman ve nasıl
yenir?
Gördüğümüz gibi, meyvenin
uygun şekilde alınması şartıyla sayısız sağlık yararı vardır. Küçüklüğümüzden
beri, meyveyi tatlı olarak görmeye alışığız, başka bir şey yedikten sonra
mutlaka almamız gereken bir şey olarak, ama bu doğru mu? Hayır.
Meyveler, bir kez
yutulduğunda, midede uzun bir sindirim sürecine sahip değildir, fakat (yaklaşık
olarak 30 dakika) hızlı bir şekilde bağırsaklarına geçerler ve organizmaları
tüm besinlerini emebilir. Bu hızlı sindirim nedeniyle meyveyi diğer gıdalarla
birleştirmememiz gerekiyor.
Meyve aç karnına alınmalıdır.
Mide sindiriminde daha uzun kalmak zorunda olan diğer gıdalarla kombine
edildiğinde, meyve bağırsaktan doğrudan geçebilir, ancak yediğimiz gıdaların
geri kalanı bunu önler. Bir araya getirildiğinde, tüm yiyecekler çürüyor,
fermente ediliyor ve asitlendiriliyor.
Bu nedenle ne yapmalıyız?
Başlangıç olarak, Kredi hesaplama
daha
önce de söylediğimiz gibi, meyveyi aç karnına almalıyız. Bir önceki
yediklerimizi sindirdiğimiz sürece istediğimiz tüm meyveyi yiyebiliriz (2-3
saat) ve meyveyi sindirene kadar (30-45 dak.) Başka bir şey yememeliyiz.
Meyvecilik söz konusu
olduğunda bir başka değerlendirme de taze ve çiğ olması gerektiğidir. Meyve
işlendiğinde ve / veya pişirildiyse, vücudumuz herhangi bir fayda sağlayamaz ve
sadece sindirim sırasında bize bir enerji harcar.
Fruktoterapinin kökeni ve
tarihi
İyileştirici veya terapötik
amaçlar için meyvelerin kullanımı yeni değildir; Antik Yunan'da Hipokratlar,
"yemeğinizin sizin ilacınız olsun" dedi ve büyük antioksidan güçleri
içi zaten nar suyunu kullandı.
Bununla birlikte, meyve
terapisi terimi 1998 yılında, Albert Ronald adlı kitabını yayınladı: kitabını
hayata geçiren 105 meyve olan Frutoterapia. Morales'in kitabı bir satış lideri
oldu. Kitapta meyveler besin maddelerine göre sınıflandırılmış, böylece
hastalıkların tedavisi için bir reçete envanteri düzenlenmiştir.
Yorumlar
Yorum Gönder