Meyveleri ne zaman yemek yemeli?



Meyve almak daha iyi olduğu zaman, beslenme uzmanlarının büyük bir kısmı tarafından uzun yıllardır sürdürülen Kredi hesaplama tartışmalardan biridir.
Meyveleri ne zaman yemek yemeli?
Ne zaman meyve yemeli
Meyvenin çok kısa bir sindirim süresi vardır; Yaklaşık 20-30 dakika içinde bağırsaklarımıza ulaşmak için mideyi geçti, burada tüm besinleri emip özümseyeceğiz. Eğer daha yavaş sindirimi olan diğer gıdalarla birleştirirsek, meyve ince bağırsağa doğrudan gitmez, fakat mide içinde kalan kısmı yiyecekle karışır.
Sindirimi geciktirerek, karışım mayalanmaya başlar, midemizi asitlendirir ve şişirilmiş veya asitli hissetmemizi sağlayabilir.
Meyvenin aç karnına alınmasının nedeni budur. Bir önceki yemeği iyi sindirdiğimizden emin olduğumuz sürece meyve alabiliriz (2-3 saat). Meyveleri yedikten sonra, yaklaşık 30 dakika sonra diğer yiyecekleri alabiliriz, çünkü meyvenin sindirimi daha önce yorumlamış olduğumuzdan çok daha hızlıdır.
Aynı yemekte farklı türde meyveler de almamalıyız.
Meyve nasıl yenir
Şimdi aç karnına ne zaman meyve yediğimizi biliyoruz. Ama şimdi başka bir sorumuz var: meyveyi nasıl yemeliyiz?
Meyveler taze ve çiğ olarak tüketilmelidir. Organizmamız işlenmiş veya pişirilmiş olan meyvelerden herhangi bir fayda sağlayamaz. Ateşe maruz kaldığında, meyveler vitamin ve besin maddelerinin büyük Kredi hesaplama bir bölümünü kaybeder.
Meyvelerin renklerine göre yararları
Meyvelerin büyük sağlık yararları olduğunu biliyoruz, bunları ne zaman alacağımızı biliyoruz, ancak meyvelerin özelliklerinin renkleriyle ilgili olduğunu biliyor muydunuz?
Beyaz: Elmalar ve armutlar gibi yediğimiz beyaz etin daha fazla meyvesi, inme ya da felce sahip olma ihtimalimiz daha azdır.
Kırmızı-mor: Bu renklerin meyveleri kardiyovasküler sağlığımız için iyidir ve damar genişletme özellikleri sayesinde hipertansiyonu önler. Ayrıca cildimizi güneş yanığından korurlar. Kiraz, karpuz ve üzüm bu grubun meyvelerinin bazı örnekleridir.
Yoğun turuncu-sarı: Cildimizi koruyan ve besleyen birçok antioksidan içerirler. Bunlar fotokoruyucu özelliklere sahiptir ve bu yüzden bizi UVA ışınlarından korurlar. Bu gruba ait bazı meyveler: havuç, mango, papaya, narenciye ...
Yeşil sebzeler: magnezyum açısından zengindir. Magnezyum, kas gevşetme süreçlerine müdahale eder. Bu nedenle, yeteri kadar yeşil sebze yememek, kasıtlı bir şekilde kas gerginliğine, kramplarına veya yorgunluğa neden olan magnezyum eksikliğine yol açabilir. Bu gruba ait bazı sebze örnekleri ıspanak, brokoli, bezelye, Brüksel lahanası ...
Sonuç
Vücudu meyve ile beslemek önemlidir. Her meyvenin faydası vardır: armutlar birçok mineral içerir (kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve C vitamini) ve ayrıca sindirim ve karaciğer fonksiyonlarını arttırır; ananas, sindirimin ve yağların giderilmesine yardımcı olur; Muz pankreastaki insülin üretimini destekler ve kolon inflamasyonunu rahatlatır.
Tüm bu nedenlerle ve daha birçok için, Kredi hesaplama meyve yemeye teşvik, ama her zaman aldığımız nasıl dikkat ve ne zaman bize herhangi bir rahatsızlık vermeden düzgün yapmak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lateral fleksiyon nedir?

Radyokarpal Eklem Nedir?

Lateral Geniculate Nucleus nedir?