Meyveleri ne zaman yemek yemeli?
Meyve almak daha iyi olduğu
zaman, beslenme uzmanlarının büyük bir kısmı tarafından uzun yıllardır
sürdürülen Kredi hesaplama
tartışmalardan
biridir.
Meyveleri ne zaman yemek
yemeli?
Ne zaman meyve yemeli
Meyvenin çok kısa bir
sindirim süresi vardır; Yaklaşık 20-30 dakika içinde bağırsaklarımıza ulaşmak için
mideyi geçti, burada tüm besinleri emip özümseyeceğiz. Eğer daha yavaş
sindirimi olan diğer gıdalarla birleştirirsek, meyve ince bağırsağa doğrudan
gitmez, fakat mide içinde kalan kısmı yiyecekle karışır.
Sindirimi geciktirerek,
karışım mayalanmaya başlar, midemizi asitlendirir ve şişirilmiş veya asitli
hissetmemizi sağlayabilir.
Meyvenin aç karnına
alınmasının nedeni budur. Bir önceki yemeği iyi sindirdiğimizden emin olduğumuz
sürece meyve alabiliriz (2-3 saat). Meyveleri yedikten sonra, yaklaşık 30 dakika
sonra diğer yiyecekleri alabiliriz, çünkü meyvenin sindirimi daha önce
yorumlamış olduğumuzdan çok daha hızlıdır.
Aynı yemekte farklı türde
meyveler de almamalıyız.
Meyve nasıl yenir
Şimdi aç karnına ne zaman
meyve yediğimizi biliyoruz. Ama şimdi başka bir sorumuz var: meyveyi nasıl
yemeliyiz?
Meyveler taze ve çiğ olarak
tüketilmelidir. Organizmamız işlenmiş veya pişirilmiş olan meyvelerden herhangi
bir fayda sağlayamaz. Ateşe maruz kaldığında, meyveler vitamin ve besin
maddelerinin büyük Kredi hesaplama
bir
bölümünü kaybeder.
Meyvelerin renklerine göre
yararları
Meyvelerin büyük sağlık
yararları olduğunu biliyoruz, bunları ne zaman alacağımızı biliyoruz, ancak
meyvelerin özelliklerinin renkleriyle ilgili olduğunu biliyor muydunuz?
Beyaz: Elmalar ve armutlar
gibi yediğimiz beyaz etin daha fazla meyvesi, inme ya da felce sahip olma
ihtimalimiz daha azdır.
Kırmızı-mor: Bu renklerin
meyveleri kardiyovasküler sağlığımız için iyidir ve damar genişletme
özellikleri sayesinde hipertansiyonu önler. Ayrıca cildimizi güneş yanığından
korurlar. Kiraz, karpuz ve üzüm bu grubun meyvelerinin bazı örnekleridir.
Yoğun turuncu-sarı: Cildimizi
koruyan ve besleyen birçok antioksidan içerirler. Bunlar fotokoruyucu
özelliklere sahiptir ve bu yüzden bizi UVA ışınlarından korurlar. Bu gruba ait
bazı meyveler: havuç, mango, papaya, narenciye ...
Yeşil sebzeler: magnezyum
açısından zengindir. Magnezyum, kas gevşetme süreçlerine müdahale eder. Bu
nedenle, yeteri kadar yeşil sebze yememek, kasıtlı bir şekilde kas
gerginliğine, kramplarına veya yorgunluğa neden olan magnezyum eksikliğine yol
açabilir. Bu gruba ait bazı sebze örnekleri ıspanak, brokoli, bezelye, Brüksel
lahanası ...
Sonuç
Vücudu meyve ile beslemek
önemlidir. Her meyvenin faydası vardır: armutlar birçok mineral içerir
(kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum ve C vitamini) ve ayrıca sindirim ve
karaciğer fonksiyonlarını arttırır; ananas, sindirimin ve yağların
giderilmesine yardımcı olur; Muz pankreastaki insülin üretimini destekler ve
kolon inflamasyonunu rahatlatır.
Tüm bu nedenlerle ve daha
birçok için, Kredi hesaplama
meyve
yemeye teşvik, ama her zaman aldığımız nasıl dikkat ve ne zaman bize herhangi
bir rahatsızlık vermeden düzgün yapmak.
Yorumlar
Yorum Gönder